Herkomst: Uruguay Voeding: Graan gevoerd Bijzonderheden: Kruising van Hereford en Angus runderen
In één van de mooiste landen van Zuid-Amerika, Uruguay, werkt het oude familiebedrijf Pando aan een exclusief voor Iberdeli ontwikkelde lijn van bijzondere rundvleesproducten: La Finca Imperial. Optimale omstandigheden, jarenlange ervaring en onvoorwaardelijke toewijding zorgen voor een serie rundvleesproducten van absolute topkwaliteit. De runderen van deze productlijn leven op de uitgestrekte graslanden (pampa’s) van Uruguay, die bekend staan om hun ideale samenstelling voor begrazing. Belangrijk is hierbij dat de dieren opgroeien met een ruimte van minimaal 1 hectare per rund, en Uruguayaanse wetgeving ziet hierop toe. Uiteindelijk gaan de dieren naar de ‘feedlot’, waar zij 100 tot 130 dagen lang liefst 7 verschillende diëten van hoogwaardige granen krijgen. Deze diëten, met onder andere soja en maïs zorgen ervoor dat het vlees zo bijzonder smaakvol en mals wordt.
Lees meer...
Voor het Uruguayaanse rundvlees wordt gebruik gemaakt van runderen van twee hoogwaardige rassen: Hereford en Angus. Deze oorspronkelijk Engelse rassen hebben een sterke bouw en staan bekend om de hoge gradatie van vet in hun spieren, wat veel smaak en de zo geliefde malse en sappige structuur oplevert.