Herkomst: Japan Voeding: Zorgvuldig geselecteerd dieet volgens geheim recept Bijzonderheden: Het meest exclusieve vlees ter wereld
Japanse Wagyu is afkomstig van 100% volbloed runderen van het ras Japanese Black, geboren en getogen in Japan. De speciaal geselecteerde runderen leven in de prachtige omgeving van de Gunma prefectuur, noordwest gelegen van Tokio, waar ze genieten van zorgvuldig geselecteerd voer, zuiver water en schone lucht. De kwaliteit van ons Japans Wagyu is gegarandeerd door strenge controle tijdens de selectie van het vlees, waarbij alleen A3, A4 en A5 kwaliteit volgens de Japan Meat Grading Association goed genoeg zijn.
Marmering Een gemiddelde boer in Japan heeft 34 runderen hierdoor kan de boer alle persoonlijke aandacht geven en ieder dier naar behoefte verzorgen. Hierdoor heeft het Japanse Wagyu rund haar eigen voeding die met zorg en aandacht is samengesteld. De laatste 20 maanden krijgen de runderen een speciaal dieet, hierdoor ontstaat de extreme marmering in het vlees.
Lees meer...
Marmering staat voor de fijne witte vetadertjes die door het vlees lopen. De marmering is verdeeld in vijf grades, des te hoger de grade des te beter de marmering. Japanse wagyu heeft een beoordelingssysteem om het vetpercentage te bepalen, hoe hoger het cijfer, hoe meer vet. Hierdoor wordt het rundvlees malser. Het vlees wordt na het slachten gesorteerd met een cijfer van 1 tot en met 12, dit komt overeen met een cijfer van 1 tot en met 5+. Een hoger cijfer betekent niet direct beter vlees (het vlees is altijd goed ;)), het zegt alleen iets over het vetpercentage. Dit zal de malsheid van het vlees beïnvloeden, wat een factor is voor goed vlees, maar het is meer afhankelijk van iemands smaak.