Herkomst: Schotland Voeding: Natuurlijke voeding zonder bijvoeren Bijzonderheden: Geografisch beschermd met het hoogste keurmerk
De boeren van het bedrijf Stoddarts hebben een lange weg afgelegd sinds zij in de jaren 1950 begonnen met een kleine operatie in het gemeentelijke slachthuis van Edinburgh, vandaag verwerken ze tot 1000 stuks vee per week. Hun 250 medewerkers, van wie velen al meer dan 20 jaar bij hen werken, brengen een ongeëvenaarde set slagerijvaardigheden en -kennis met zich mee die ons in staat stelt een zeer op maat gemaakt productaanbod aan te bieden aan al hun klanten in het VK, Europa en de rest van de wereld. Vanuit het slachthuis, gelegen in het hart van het veegebied in Ayrshire, voorzien ze hun primaire slagerij en verdere verwerkingsfaciliteiten net buiten Edinburgh van het allerbeste Scotch Beef. Dit stelt hen in staat om consequent rundvlees te selecteren om aan de individuele eisen van elke klant te voldoen, of het nu gaat om runderras, vetbedekking, interne marmering, dry aging of zelfs dieren van een specifieke boerderij. Stoddart’s werd in 1959 opgericht als een slagerijleverancier voor meerdere soorten, gevestigd in het gemeentelijke slachthuis in Edinburgh. In 1993 was het bedrijf uitgegroeid tot een niveau waarop een ultramoderne uitbeenfabriek werd geopend in Broxburn. In 2000 voegde de groep zijn eigen slachthuis toe in Ayr met een capaciteit om meer dan 1000 stuks vee per week te verwerken. Vijftien jaar later besloot eigenaar Neil Stoddart met pensioen te gaan en besteedde hij veel tijd aan het verkopen van zijn bedrijf aan de juiste mensen, die dezelfde waarden aanhangen als hij. In november 2015 werd het bedrijf verkocht aan Manifesto Foods.