Herkomst: Australië Voeding: Zorgvuldig geselecteerd dieet volgens geheim recept Bijzonderheden: Volbloed Japans Wagyu geïmporteerd in Australië
Stone Axe wagyu is vlees van Japans vee in Australië en is al twee jaar uitgeroepen tot het beste Australische Wagyu. Dit vlees is een van de lekkerste vleessoorten ter wereld. Deze stijl van rundvlees vindt zijn oorsprong in de prefectuur Hyōgo, Japan. Het vee is speciaal gefokt voor marmering en is een speciale soort van het Japanse zwarte vee: Tajima. Dit ras werd door Stone Axe in Australië geïmporteerd en daar hield Stone Axe zijn vee puur.
Door de pure 100% volbloed Japanse Black Wagyu genetica heeft het vlees zijn smaak en marmering behouden. Dit vlees wordt ook beoordeeld, om de mate van marmering, de vleeskleur, vetkleur te bepalen. Dit wordt beoordeeld door een door Ausmeat (het bestuursorgaan van vlees in Australië) gecertificeerde sorteerder.